Start 2020-06-02T15:18:50+02:00

VÄLKOMMEN HEM

Med sitt mörka tegel reser sig Glimmervyn som ett estetiskt utropstecken. Din utsikt är Apelvikens ändlösa horisont – ett levande konstverk som skiftar med säsongerna. Välkommen till livskvalitet och nya perspektiv!

VÄLJ DIN LÄGENHET

Se planlösningar, klicka dig runt i lägenheter och bläddra i bofaktablad.

BROSCHYR
PRISLISTA
BOFAKTA
ENTRÉPLAN
NORMALPLAN

SÖDRA VARBERG

APELVIKEN OCH
SÖDRA VARBERG

Brf Glimmervyn är placerat mitt i södra Varbergs mest expansiva del. I ett attraktivt läge med utsikt över Apelviken och dessutom med all tänkbar service så som livsmedel, restauranger och sjukvård runt knuten. Här är det lätt att trivas.


Söder om varberg

Området söder om Varberg utvecklas i en rasande fart. Det är kanske inte så konstigt – här finns ju de perfekta förutsättningarna för det vi kallar livskvalitet. Kombinationen av ett modernt boende, tillgång till all tänkbar service och möjligheten till promenader längs med havet blir din vardag. Breared växer fram som ett naturligt centrum. På promenadavstånd från Glimmervyn finns en stor mataffär med ett utbud av allt man kan önska sig, bland annat en manuell kött- och fiskdisk utöver det vanliga. Såklart finns även pizzeria, sushibar och café.


Sol, bad och friska vindar

Apelviken är livsbejakande året runt. Med närhet till havet, naturen och staden finns det alltid någonting att göra. Den berömda strandpromenaden som är Varbergs pulsåder hakar längs med havet på promenad- och cykelbanan, förbi Varbergs Kurort och in till centrum. Apelvikens strand är långsträckt och har sköna dyner att vila eller leka i. Varma sommardagar myllrar stranden av soldyrkare och badglada. Här är långgrunt och barnvänligt. Det finns också möjlighet att bada från en brygga i söder och klippor i norr. Resten av året råder ett annat lugn men stranden bjuder genom alla säsonger in till långa promenader i strandbrynet. Det rika fågellivet är inte minst lockande. För att inte tala om Sveriges bästa surfing!

HUSEN

ARKITEKTONISK HELHET

Med hänsyn till såväl funktion och estetik reser sig Glimmervyn sig som en neutral, grafisk färgpalett över södra Varberg. Ljuset kommer att brytas i de helglasade balkongräckena så som solen glittrar i havsytan i Apelviken.


Gemensam innergård med dold parkering

Innergården är omsorgsfullt planerad med plats för både avkoppling och lek. Här finns det gemensamma gårdshuset, med ett kök, som kan användas för fester och andra sammankomster samt en övernattningslägenhet för gäster. I anslutning till gemensamhetshuset finns växthuset där du kan odla physalis och tomater, bland annat. Utrymmen för parkeringar är ofta en bristvara men hos Brf Glimmervyn är parkeringsproblematiken borttrollad. Dolt under innergården finns ett parkeringsgarage. Därifrån tar du hissen direkt från bilen upp till ditt våningsplan.


Bakom arkitekturen

Annelie Drackner, Arkitekt SAR/MSA, är en av arkitekterna bakom Glimmervyn.
Vi ställde några frågor till henne.

Vad var tankarna bakom fasadens utformning?
– Hela området söder om Varberg har vuxit fram organiskt över tid. Det har gett en varierad miljö med många färger och uttryck. Vi ville att Glimmervyn skulle smälta in i miljön som helhet. Det mörka teglet valde vi för att det skulle sticka ut, samtidigt som det skulle vara en del i en neutral och på samma gång grafisk färgpalett utan för många kulörer. Vi har även inslag av ockra som en naturlig jordfärg för att tillföra värme.

Berätta om balkongerna.
– De vinklade balkongerna har dels en praktisk funktion, dels en estetisk. De sträcker sig över hela lägenhetens längd – lyxigt, eller hur! Balkongens utformning ger även möjlighet till en annan vinkel mot utsikten och ljuset kommer att brytas i de helglasade balkongräckena, precis som solen glittrar i havsytan i Apelviken.

Och insidan av huset?
– Det grafiska följer med in i huset, med målade betongväggar i trapphuset, svarta dörrar och gråsvarta plattor på golvet i trapphus och våningsplan. Vi har valt en genomtänkt belysning som ger en avskalad men elegant gallerikänsla.

Det grafiska låter väldigt coolt, följer det med in i lägenheterna?
– Den grafiska känslan följer med in i kök och badrum. Layouten för våningarna är genomtänkt för att skapa genomsiktlinjer.

Finns det något mer du tänker på där ni har adderat tankar för ökad livskvalitet?
– Ja, hela området är byggt ovanpå ett underjordiskt garage med god tillgänglighet utan att ta för stor plats. Du behöver inte se en massa bilar men har ändå nära till garaget. Mellan husen har vi planerat en innergård med plats för både lek och umgänge. Det finns bland annat ett gårdshus med plats för övernattande gäster och ett kök för fester och andra sammankomster. Det finns även ett orangeri där de boende kan avnjuta sköna stunder.

Tack Annelie, några sista ord?
– Vi är många på Tengbom som är stolta över projektet och vi ser fram emot att besöka det när det är klart och att avslutningsvis promenera ner till stranden och äta på någon av de trevliga restaurangerna. Det blir en perfekt avslutning på en perfekt dag.

VACKRA VYER, EN NATURLIG DEL AV HEMMET

Utsikten är ett levande konstverk som förändras med årstiderna. De generösa balkongerna löper längs hela lägenheten och ger huset sin unika karaktär, både inifrån och utifrån. Här suddas gränsen mellan hemmet och naturen ut. Vi flyttar ut med vårens första solstrålar och vi flyttar in när höststormarna river upp vita gäss över Apelviken. Sitt ner på din balkong och prata bort många timmar och njut av utsikten!


Öppen planlösning

Lägenheterna är planerade med en öppen planlösning där såväl matplats som kök och vardagsrum har tillgång till utsikten. Tonerna går i rena, naturliga och ljusa färger, den genomgående ekparketten grundar och ger en varm och ombonad känsla. Brf Glimmervyn är byggt med höga krav på miljö och kvalitet. Det återspeglar sig i allt från materialval till värmebesparande ventilationssystem. Välisolerade väggar ger låg energiförbrukning och låg ljudnivå. Ett behagligt inomhusklimat fås genom moderna radiatorer, komfortvärme i badrum och god ventilation. Att vi bygger med miljösmarta material innebär en besparing både för dig och för miljön i stort.


Kök

Här får du ett inbjudande kök där vi inspirerats av naturmaterial och skandinavisk tradition kryddad med lite industrikänsla. Sobra toner och detaljer ger ett stilrent intryck. Köksön är perfekt för extra förvaringsutrymme och arbetsyta och är dessutom en självklar samlingsplats. Alla lådor och luckor har dämpning. Den matchande bänkskivan har infälld diskho och blandaren är i krom.


Badrum/Tvätt

Badrumsväggarna är helkaklade i tegelsatta vita keramiska plattor. Golven har mörka plattor. Badrummet är utrustat med energisnål tvättmaskin och torktumlare en 600 millimeter bred tvättställskommod och snålspolande WC-stol. Det finns även en rymlig duschhörna med svängbara dörrar i härdat säkerhetsglas, elektrisk handdukstork, handdukshängare och toalettpappershållare i rostfritt. Badrummet har golvvärme för en behaglig känsla.


Balkong

Utsikten är ett levande konstverk som förändras med årstiderna. De generösa balkongerna löper längs hela lägenheten och ger huset sin unika karaktär, både inifrån och utifrån. Här suddas gränsen mellan hemmet och naturen ut. Vi flyttar ut med vårens första solstrålar och vi flyttar in när höststormarna river upp vita gäss över Apelviken. Sitt ner på din balkong och prata bort många timmar och njut av utsikten. Det kommer finnas möjlighet att glasa in delar av balkongen.

BILDGALLERI

DET ÄR VI SOM BYGGER

Midhem är ett företag med gedigen kompetens inom fastighetsutveckling och projektutveckling av fastigheter. Vår kärnkompetens och styrka ligger i att lokalisera mark där vi kan utveckla nya attraktiva bostadsområden. Som en del av en större koncern har Midhem den stora aktörens finansiella styrka kombinerat med det lilla bolagets personliga engagemang och närvaro. Vi ägs till lika delar av de båda koncernerna Trollängen och MACNAT Holding AB som

bl a äger MTA Bygg, väl rotade i bygg- och fastighetsbranschen och med ett mycket gott renommé. Systerbolaget Eirhem AB bygger äldreboenden och samarbetar med Midhem i flera projekt. Med en enad vision om kvalitet har vi ett väletablerat samarbete. En gemensam liten beslutsmässig organisation gör att vi tillsammans kan arbeta effektivt och flexibelt med hög servicegrad, låga overheadkostnader och en projektstyrning som kan anpassas till varje specifikt objekt.

KONTAKT

Brf Glimmervyn förmedlas genom Fastighetsbyrån Varberg. Som oberoende mäklare ser de efter dina intressen som köpare. De kan även hjälpa till med försäljning av din nuvarande bostad.

Besöksadress:
Norrgatan 1
432 41 Varberg
https://www.fastighetsbyran.se/varberg

INTRESSEANMÄLAN
BROSCHYR
PRISLISTA
BOFAKTA

Angelina Birgerson

Fastighetsmäklare

angelina.birgerson
@fastighetsbyran.se

Tel: 0760-811818

Martin Birgerson

Fastighetsmäklare

martin.birgerson
@fastighetsbyran.se

Tel: 0730-49 44 33